U bevindt zich hier: Twentsche Golfclub > Club > Twente Cup

Sponsors Twente Cup

Twente Cup 2022

Sinds 1929 organiseert de Twentsche Golfclub de PGA Tour wedstrijd; de Twente Cup. Daarmee is dit de oudste golfwedstrijd voor PGA-professionals in Nederland. De Twente Cup kent een rijke traditie en is populair onder de Nederlandse golfprofessionals. Elk jaar genieten de deelnemers van de goed onderhouden en mooie golfbaan en de zeer goede greens. Ook in 2022 pakt de Twentsche Golfclub de organisatie weer groots op.

De Twente Cup wordt dit jaar gespeeld op zaterdag 3 en zondag 4 september. Op deze twee dagen spelen playing en teaching professionals – zowel heren als dames – in twee rondes van 18 holes om de gewilde beker.

Dario Antonisse Twente Cup winnaar 2021

Monday Tour

Voorafgaand aan dit weekend, op maandag 29 augustus, staat de Monday Tour op het programma. De Pro’s gebruiken deze wedstrijd om de baan te verkennen. Ook amateurs met een handicap onder de 7 van de Twentsche Golfclub en omliggende verenigingen mogen zich inschrijven voor deze wedstrijd. De dag wordt passend afgesloten met een diner en prijsuitreiking.

Pro-Am

Op vrijdag 2 september wordt de Pro-Am gespeeld. De Pro-Am is een zakenevenement waarbij flights “gekocht” kunnen worden om samen met relaties en een Pro de mooie baan van de Twentsche te lopen. De wedstrijd wordt als vanouds gezellig afgesloten met een diner, live muziek en uiteraard een prijsuitreiking.

Beat the Pro

Op zowel zaterdag als zondag staat er tijdens de Twente Cup op hole 15 een heuse arena alwaar de “Beat the Pro” gespeeld wordt. De winnaars van clubwedstrijden van de Twentsche en omliggende verenigingen worden uitgenodigd om de pro’s uit te dagen voor een ‘nearest to the hole’ met uiteraard een kans op een hole-in-one! Een spectaculair wedstrijdonderdeel waar zowel de professionals als de amateurs worden uitgedaagd in hun stressbestendigheid.

Bezoekers van de Twente Cup kunnen zich opmaken voor twee afwisselende en gezellige dagen met een sportief tintje. Allereerst de wedstrijd zelf. Net als bij alle grote Tour wedstrijden is het mogelijk om met een flight professionals mee te lopen in de baan. In de baan wordt de innerlijke mens natuurlijk niet vergeten en kan men zich tegoed doen aan een smakelijk hapje en een drankje.

Twente Cup groots opgezet

Dit weekend zal er anders uitzien dan dat u gewend bent. Ook voor de TGC-leden wordt speciaal wat bedacht.
Op zaterdag verzorgt So Nice een drie-gangenlunch in de hospitality tent met uitzicht op de Beat the Pro Arena.
U kunt een tafel reserveren met uw golfvrienden, familie of anderen waarmee u een leuke middag op de club wilt beleven.

KOMT U OOK?

U bent nog op tijd om te reserveren, lees hieronder meer over!

Programma Twente Cup