U bevindt zich hier: Twentsche Golfclub > Fysieke Golftraining

Fysieke Golftraining

We trainen specifiek gericht op golfen. Dus bij elke oefening wordt uitgelegd wat
het doel is van de oefening t.a.v. uw golfspel.
T
raining is er voor jeugd, competitie, recreatieve en senioren golfers dan wel in groepsverband of individueel.

Het trainingsschema kan nog specifieker zijn, als ik u vooraf gescreend hebt volgens het TPI model.

Er zijn 2 complete teams die als groep de trainingen volgen, wat natuurlijk naast de fysieke belasting ook bijdraagt aan teambuilding. De andere groepen bestaan uit golfers van de selectie- teams en andere leden.
We trainen nu in de winter op de prachtig ingerichte zolder waar voldoende ruimte en materiaal is om goed te kunnen trainen. Het aanleren van een warming-up (moet dat voor het golfen? JA zeker!) behoort tot de eerste stap.
Daarnaast trainen we op verschillende manieren lenigheid, kracht, coördinatie, balans en snelheid om zo lang mogelijk blessurevrij en met veel plezier zo goed mogelijk te kunnen golfen.
Wat ook nu bij alle deelnemers opvalt is het feit dat men gaat inzien wat we fysiek doen met ons lichaam om een golfbal te
slaan en dat fouten in de golfswing nu verklaarbaar zijn.

Op dit moment wordt er wekelijks Golf-Fitness groepstrainingen gegeven op de dinsdagmiddag, dinsdagavond en zaterdagochtend voor leden van de Twentsche Golfclub .

Iedereen die wil deelnemen of eerst een keer wil komen kijken en ervaren wat deze trainingen inhouden, kan zich
aanmelden via info@golf-fysiotherapeut.nl

Groet Matthieu Jansen