U bevindt zich hier: Twentsche Golfclub > Nieuwsbrief Twentsche Golfclub

kop nieuwsbrief

Wedstrijdcommissie

Beste TGC-ers,

Het is Pinksteren, de zon schijnt uitbundig. Drie gesoigneerde oudere dames dineren op het terras in de volle zon, denk
iets uit de zee. Ze drinken witte wijn en er is water op tafel.
Anderen zitten onder de parasols en keuvelen wat, biertje, gele peter, nootjes erbij, het voelt Italiaans.
U ziet, ook als er geen wedstrijden zijn is onze golfclub “Het best bewaarde geheim van Twente”.

Daar op het terras ontmoeten we de glorieuze winnaar van de Handicartwedstrijd op 10 mei, Gillis de Bruijn, met maar liefst
45 stablefordpunten. Ook deze middag heeft hij in zijn nieuwe buffer gespeeld. Aron Visser werd tweede met 42 punten.
De oranje gekleurde wedstrijden op Koningsdag kenden ook klinkende uitslagen.
Henny Nijenhuis won de Queen Cup met een netto score van 64 en Inger ter Weele was een zeer goede tweede met een score van 66. Het oranjeblad werd gewonnen door Gerrit Tjonk met 42 gevolgd door Wilma Krol met 41 stableford punten.
De Paashaas Chapman werd een prooi voor het duo Han Verhoeven en Maria Beverdam.
Dick en Gaby Jungst bereikten eervol de tweede plaats.
Op 5 mei werd de eerste van zes maandbekers gespeeld op de Koepel, prachtig weer en flinke deelname en ook veel
Koepel-greenfeeërs op de Twentsche.

Intussen is de competitie geëindigd, met 5 teams die kampioen werden. Gefeliciteerd! En zondag 27 mei is in het zuiden des
lands het Zondag Dames team gepromoveerd naar de Hoofdklasse!

Het afgelopen weekend speelden de Heren om de Law Cup, goede sfeer, spannende wedstrijden.. In een zinderende finale wist Joris Spanjer op de 18e hole de eindstrijd tegen Frank Engel, die zijn 10e finale (!) om de Law Cup speelde, in zijn voordeel
te beslissen.
In categorie 2 won Joop Tiehuis.

De Bernard Bowl matchplay-kampioenschappen zijn verplaatst naar het weekend van 22 en 23 september.
Dus dames houd dit weekend vrij, want het zou fantastisch zijn als de dames ook in twee categorieën kunnen strijden om de Bernard-bowl Open matchplay kampioenschappen.

De Twickeltour tenslotte kende Hans Hoekstra als glorieuze winnaar (over all, neary en longest).

In juni staan er veel wedstrijden op het programma. Beginnend met de maandbeker op 2 juni.
Deze keer wordt er gespeeld op de Twentsche en mag maandbeker 2 als eerste starten. Het is helaas niet mogelijk om op de Koepel te spelen in verband met de Lustrumweek van de Koepel. Een mooie reden om mee te doen aan de maandbeker zelf.
Op 9 juni kan er in twee categorieën worden gestreden om de 60th Rifles Cup.
Dit is een 36 holes wedstrijd tegen par, waarbij s’ochtends 18 holes worden gespeeld en ’s middags weer 18 holes. Een week later op 17 juni staat de Profs cup op het programma. Dit is een wedstrijd tegen par, waarbij in twee categorieën kan worden gestreden om het zilver.
Op 23 juni kunnen de Echt(e) paren van onze club weer strijden om de Echt(e) parenbeker.

De maand juni staat ook in het teken van de zomeravond wedstrijden op woensdagavond. We starten met Havesablad, een foursome, strokeplay wedstrijd, die wordt gespeeld op 6 juni.
De tweede zomeravondwedstrijd, driebal strokeplay, wordt op 13 juni gespeeld. Op 20 juni kan er in twee categorieën
tegen par worden gestreden om de ABN Cup en we sluiten af met een greensome stableford wedstrijd op 27 juni.
Na afloop van deze wedstrijd is er een BBQ? en zal de prijsuitreiking van alle zomeravond wedstrijden plaatsvinden.

Op 15 mei is er geloot voor Matchplay During the Season. Het schema ligt onder het mededelingenbord in de hal.
Kijk wie je tegenstander is en maak voor 30 juni een afspraak om te spelen.

De wedstrijden van de komende tijd, t/m juni:

2-6   Maandbeker II   18 holes, Stableford, 09.00 uur
2-6   Maandbeker I   18 holes, Strokeplay, start na maandbeker II
Beide wedstrijden worden gespeeld op de Twentsche. Niet mogelijk om te starten op hole 1 vanaf 08.30 tot 12.00 uur en
op hole 10 vanaf 10.30 tot 13.30 uur.

6-6   Zomeravond I Havesablad   18 Holes, Foursome Strokeplay, 16.30 uur
Hole 1 dicht vanaf 16.00 uur, Hole 10 dicht vanaf 17.30 uur

9-6   60th Rifles Cup   36 Holes, Driebal tegen par 09.00 uur
Hole 1 dicht vanaf 8.30 tot 10.00 uur en vanaf 13.00-14.30 uur

13-6   Zomeravond II Driebal Strokeplay 18 Holes, Driebal Strokeplay, shotgun, 16.30 uur
Baan dicht vanaf 16.00 uur

17-6   Profs Cup 1e en 2e categorie 18 holes, Driebal tegen par, 09.00 uur   1e categorie t/m 18.4, 2e categorie vanaf 18.5
Hole 1 dicht vanaf 08.30 t/m 11.30 uur. Hole 10 dicht vanaf 10.00 t/m 13.30 uur

20-6   Zomeravond III ABN cup 1e en 2e categorie 18 Holes, Driebal tegen par, shotgun 17.00 uur, 1e categorie t/m 18.4, 2e categorie vanaf 18.5
Baan dicht vanaf 16.30 uur

23-6   Echt(e) Parenwedstrijd 18 holes, Foursome Strokeplay, Shotgun 13.00 uur
Baan dicht vanaf 12.30 uur

27-6   Zomeravond IIII Greensome 18 Holes, Greensome Stableford, shotgun 17.00 uur
Baan dicht vanaf 16.30 uur

Voor 30-6 1e ronde Matchplay During the Season 1e ronde Matchplay During the Season moet gespeeld worden vóór 30 juni. Baan open

Zoals altijd hopen we jullie in groten getale te kunnen verwelkomen bij de wedstrijden.
Kijk goed naar het aanbod en schrijf je in voor de wedstrijden die je leuk en interessant vindt, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

De Wedstrijdcommissie

Aandachtspunten van de Handicartcommissie

• Donderdag 10 mei handicartwedstrijd voor iedereen , een verloting met mooie prijzen
  • Maandag 23 april komt de acceptgiro bij de donateurs in de bus, graag zo spoedig mogelijk betalen!

Aanvraag tijdelijke of permanente pas handicart per e-mail naar ags.vandriel@planet.nl

of via onze website:   Aanvragen pas

• Geen donateur? Meld u nu aan : www.handicart.nl en wees solidair met de mindervalide speler. Zonder donateurs geen karren in de baan.

Voor vragen:

Lideke van Driel ( ags.vandriel@planet.nl) en Joke Feitsma ( rdafeitsma@gmail.com)