U bevindt zich hier: Twentsche Golfclub > Nieuwsbrief Twentsche Golfclub

kop nieuwsbrief

Wedstrijdcommissie

Beste TGC-ers,

Na een weekend waarbij weer kon worden genoten van het golfspel zowel op televisie, als op onze eigen baan.
Waarbij het geruststellend was om te zien dat professionals ook gefrustreerd kunnen raken door hun eigen puts en de
snelheid van de greens.
Onze baan ligt er prachtig bij, de bunkers zijn hersteld van de zware regenval. We kunnen terug en vooruit kijken naar
enkele mooie wedstrijden.

De afgelopen maand is er weer volop gestreden tijdens de vele wedstrijden. Te beginnen met de maandbekers op 3 juni.
Met een score van 40 stableford punten wist Alvaro Lucena Santos maandbeker 2 te winnen.
Bij de maandbeker 1 waren er twee spelers met 69 netto.
Een week later werd er door de echte diehards gestreden om de Rifles Cup. Een 36 holes wedstrijd tegen par die
werd gewonnen door Vince Bredt met +9, wat een prestatie! Maar ook de score van nummer twee, Frank Engel
met +3 mag er zijn.
Ook hulde aan de enige deelnemer aan de Rifles Cup 2, Peter Scheerder; dat moet beter in 2019.

Het afgelopen weekend speelden we op zaterdag de tweede Twickel Tour, gewonnen door Henk van de Berg, die zijn eerste wedstrijd speelde, met een score van 41 stableford punten. Zondag werd tegen par gestreden om de Profs Cup, de winnaar ontvangt 85 golfballen tijdens de Twente Cup. Deze wedstrijd werd gewonnen door Robert Jan Hekkert met +5.
Carla Engel werd goede tweede met een score van +4. De tweede categorie (15 golfballen, verschil moet er zijn) was een
dames-onderonsje waarbij uiteindelijk Els van Kleef aan het langste eind trok met een score van -1.

Woensdagavond (27 Juni) staat de laatste zomeravond wedstrijd op de planning. Dit is een greensome stableford wedstrijd, waarbij na afloop de prijsuitreiking van alle zomeravond wedstrijden zal plaatsvinden.
Op zondag 1 Juli staan de maandbekers gepland. Deze keer wordt er gespeeld op de Koepel en start maandbeker 1 voor maandbeker 2.
Op zondag 8 juli staat er een Jeugdwedstrijd gepland. Dit is een 9 holes wedstrijd speciaal voor de Jeugdleden binnen onze club.

In het weekend van 14 en 15 juli worden de Van Hoey Smit beker (dames) en de Collins Cup (heren) georganiseerd.
Dit zijn de open matchplay kampioenschappen met handicap verrekening, waarbij het verschil in playing handicap, het aantal slagen is wat een speler moet geven of krijgt ten opzichte van de tegenstander. Iedereen heeft hierbij een kans, dus
doe allemaal mee.

De wedstrijden van de komende tijd, t/m juli:

27-06   Zomeravond IV Greensome 18 Holes, Greensome Stableford, shotgun 17.00 uur
Baan dicht vanaf 16.30 uur

01-07   Maandbeker I   18 holes, Strokeplay, 09.00 uur
01-07   Maandbeker II  18 holes, Stableford, start na maandbeker I

Wordt gespeeld op de Koepel. Baan open, speciale tijden voor eigen leden.

Vóór 30 juni 1e Ronde Matchplay During the Season
De 1e ronde van matchplay during the season moet voor 30 juni worden gespeeld
Baan open.

04-07   Arendsen de Wolf Trofee 18 Holes, Senioren Mix greensome, shotgun 12.00 uur.
Baan dicht vanaf 11.30 tot 17.30 uur

08-07   Jeugdwedstrijd 9 holes, stableford, 09.00 uur
Hole 1 dicht vanaf 08.30 t/m 11.30 uur

14/15-07  Van Hoey Smit/ Collins Cup Open matchplay kampioenschappen met handicap verrekening, 9.00 uur
Baan op zaterdag dicht, op zondag is het mogelijk te spelen als dat de wedstrijd niet hindert.
Overleg met de wedstrijdleiding voor je start!

21-07   Twickel Tour 9 holes, Stableford, Shotgun 15.30 uur
1e 9 holes dicht vanaf 15.00 uur

Zoals altijd hopen we jullie in groten getale te kunnen verwelkomen bij de wedstrijden. Kijk goed naar het aanbod en
schrijf je in voor de wedstrijden die je leuk en interessant vindt, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

De Wedstrijdcommissie

STICHTING HANDICART HOUDT GOLFERS MOBIEL

Graag willen wij u attenderen op het feit dat er nog vele donateurs zijn in onze vereniging die hun donatie voor de Stichting Handicart niet hebben overgemaakt.
Mag ik u vragen uw bijdrage zo spoedig mogelijk te voldoen op reknr NL34INGB0005345845 t.n.v. Stichting Vrienden van Handicart.

Zonder donateurs geen karren in de baan!

Dit jaar zijn er een recordaantal passen aangevraagd, zowel permanente als tijdelijke passen.
We moeten er met elkaar voor blijven zorgen dat er altijd voldoende karren zijn.

Geen donateur?  Wordt nu donateur en meld u aan: www.handicart.nl
NB:
1. U mag ook een éénmalige bijdrage storten op bovenstaand rekeningnummer, ook dat helpt.
2. Het floating hole zal tijdens de golfweek weer in gebruik zijn, zorg dat u wat kleingeld bij u hebt!

Aanvraag tijdelijke of permanente pas handicart per e-mail naar ags.vandriel@planet.nl

of via onze website:   Aanvragen pas

Meer informatie over handicarts op onze website kunt u hier lezen !

Voor vragen:

Lideke van Driel ( ags.vandriel@planet.nl) en Joke Feitsma ( rdafeitsma@gmail.com)