U bevindt zich hier: Twentsche Golfclub > Nieuwsbrief Twentsche Golfclub

kop nieuwsbrief

Nieuwsbrief Technische Commissie

Beste TGC-ers,

Medio februari, Frits en Henk serveren koffie op het buitenterras, het is 16 graden Celsius. De IJsemmer in poloshirt!
Hoezo klimaatprobleem?
Het wedstrijdseizoen 2019 staat te beginnen, de baan ligt er prima en zeer opgeruimd bij en toont andere (ver)gezichten.
Op zaterdag 9 maart starten we met de eerste wedstrijd de “Sabiha Shaker”. Bent u ook benieuwd hoe de veranderingen in de baan het parcours beïnvloeden? Speel dan mee en drink met ons na afloop de traditionele borrel die hoort bij deze wedstrijd.
Een week later op zondag 17 maart kunt u meespelen als team in de wedstrijd “3-Bal in teamverband”.
Teams van 3 spelers noteren de beste twee scores op iedere hole, het team met de meeste stableford punten wint.
Je kan inschrijven als team maar ook individueel!
De wedstrijdcommissie heeft de wintertijd benut om de wedstrijden van het afgelopen seizoen te evalueren. Er is een nieuwe opzet van de wedstrijdkalender gemaakt en het wedstrijdreglement heeft een upgrade gehad en is onder meer aangepast
aan de nieuwe Golfregels 2019.
Beide vindt u terug op de website nog steeds achter de “inlog” en onder “club info” maar ook daarover wordt nagedacht.
Het seizoen kent de gebruikelijke wedstrijden, wel wat veel horen wij weleens in de wandelgangen. Wedstrijden geven uitdaging, binding en gezelligheid en natuurlijk omzet voor de Eagle. Het is goed nog eens te benadrukken dat er bij veel wedstrijden door de niet deelnemende leden wel gespeeld kan worden.
Bij shotgun-wedstrijden met volle bezetting gaat dat niet maar er zijn ook veel wedstrijden vanaf tee 1 en dan is er bijna altijd ruimte om wel te spelen.
U kunt de beschikbaarheid eenvoudig checken door op de website onder baanbezetting te klikken op de betreffende wedstrijd; dan komt u op de pagina die weergeeft hoe lang hole 1 gesloten is en wanneer de baan weer vrij is.
Wij hebben gemerkt dat niet iedereen van deze optie op de hoogte is. Doe er uw voordeel mee.

De wedstrijden van de komende tijd, t/m april:

DatumWedstrijdVorm, starttijd en teeBaan vrij
09-03SaBiHa ShakerDriebal strokeplay, Country-cross 11.00, start hole 1Baan is van 10.30 uur tot 18.00 uur gesloten
17-033-bal in teamverbandDriebal stableford, 10.00 uur, shotgunBaan is van 9.30 uur tot 15.30 uur gesloten
20-04Ouders met (klein- of schoon)kinderenGreensome strokeplay, 13.00 uur, shotgunBaan is van 12.30 uur tot 18.00 uur gesloten
22-04Paasman ChapmanFoursome stableford, 2 stokken + putter 10.00 uur, shotgunBaan is van 9.30 uur tot 15.30 uur gesloten
27-04Oranjeblad

Queens Cup

Driebal stableford, 13.00 uur, shotgunBaan is van 12.30 uur tot 18.00 uur gesloten

De wedstrijdcommissie streeft naar flinke deelname aan de wedstrijden. Vooral ook nieuwe leden en/of beginnende golfers zijn voor ons een belangrijke doelgroep. Wees en voel je welkom en ervaar hoe plezierig en uitdagend een wedstrijd kan zijn.
We zien jullie graag!

De Wedstrijdcommissie