U bevindt zich hier: Twentsche Golfclub > Actueel > Spreeuwen onderzoek

Spreeuwen onderzoek

Beste leden

Ook dit jaar doen wij weer mee aan het spreeuwen onderzoek.

Mede doordat er in 2020 geen gif meer gestrooid kan worden ligt er een
belangrijke taak voor de spreeuwen.
Zij halen namelijk de engerlingen uit de grond.

Ook dit jaar doen we op de golfbaan mee aan een onderzoek naar het effect van pesticiden op de insecten, en indirect op de insecteneters (spreeuwen).
Daarom wordt al enige tijd bijgehouden in welke mate de spreeuwen kasten bewoond zijn en hoeveel eieren uitgebroed worden.

Op dit moment zitten er in de kasten al
54 jongen die door een vogelaar worden geringd.

Rene Sorel is ook bezig in de baan, op diverse plaatsen op de golfbaan worden zogenaamde insectenvallen geplaatst.
Deze zien er uit als kleine tentjes van gaasdoek.

Daarnaast worden video-opnamen gemaakt van de vliegbewegingen vlakbij enkele spreeuwenkasten.
De objecten worden dusdanig geplaatst dat u tijdens de golf niet of minimaal gehinderd wordt.
We hopen u hiermee voldoende in kennis gesteld te hebben.

Verder hebben wij zaterdag 28 april de birdwaching day gehad en bleek dat de kastjes voor 96% bezet waren.
Hans en Lia Hagen hebben alles genoteerd en de resultaten zullen worden doorgestuurd naar de NGF.