U bevindt zich hier: Twentsche Golfclub > Golfstappenplan

Golfstappenplan

9-Stappenplan voor de golfer

Wij werken met het 9-stappenplan van de NGF. Iedere golfer heeft zijn of haar eigen ambitie en het 9-stappenplan houdt daar rekening mee door u te blijven uitdagen op ieder niveau. Nieuwe golfers zijn bijvoorbeeld gericht op het wegwijs maken in de wereld van golf en het plezier krijgen in het golfspel. Stap 1, 2 en 3 van het 9-stappenplan is hier volledig op gericht. Golfers met meer ambitie kunnen zich ontwikkelen aan de hand van de stappen 4 tot en met 9, waarbij hun handicap een uitdagende meetlat is om de voortgang van hun golfspel te ervaren. Aangepast aan de stap waarin een golfer zit, krijgt hij/zij vanuit het 9-stappenplan oefeningen en testjes. Door u te blijven uitdagen om uw sportieve (golf)lat te verleggen, gaat u vooruit en zal u meer plezier beleven aan het golfen.

Wij bieden voor leden en registratieleden  samen met de professionals dit jaar 3 stappen uit het 9-stappenplan aan om uw handicap te verlagen. Dit doen we met groepslessen in groepen van 6 personen die ongeveer  dezelfde handicap hebben.

U kunt aangeven als u samen met iemand of met meerderen in een groep wilt, maar we nemen wel de handicaps als uitgangspunt. De kracht van deze manier van werken zit in het samen met spelers van ongeveer hetzelfde niveau te trainen.

Stap 3 naar handicap 36     voor spelers met handicap tussen 54 en 41

Stap 4 naar handicap 28     voor spelers met handicap 36 of lager